Biografi

Only 16I 1965 debutterte en 16 år gammel bergenser som plateartist. Singelen het ”Cinderella” og ble en lokal hit blant de syv fjell. Dette var begynnelsen på en platekarriere som skulle innbringe 5 sølvplater, 4 gullplater, 2 diamantplater og 2 platinaplater og et samlet plateslag på 657 581 plater.

The StringersOm ikke den første singelplaten gjorde Rune Larsen til millionær – han fikk 8 øre pr.solgte eskemplar – førte begivenheten til fast jobb i Bergens mest populære band, The Stringers. Sammen med Helge Nilsen ble Rune og gruppen flaggskipet i den armada av grupper som nå dukket opp fra alle kjellerlokalene i ”Norges Liverpool”. Rolv Wesenlund, innspillingssjef hos Norsk Phonogram, lanserte ”Bergen Beat” på platemerket Phillips og suksessen var stor – i Bergen og omegn.

Året etter fikk imidlertid Rune og co.sin første sølvplate for ”Per Spelemann”. Det skulle bli flere trofeer i årene som fulgte.

Rune, Carola, Karoline, TorFor de fleste er nok Rune Larsen mest kjent som programleder på TV med suksesser som Lollipop, Noteknekk, Momarkedet og  Absolutt Norsk, for å nevne noen. Men det hele begynte med et rockeband og en dårlig betalt spillejobb på en ”striledans” på Sotra.
Med årene ble omgivelsene noe annerledes;  konsertsaler, kirker og TV-studio, men drivkraften var hele tiden gleden i musikken.

På 70-tallet fikk Rune stor suksess innen den kristne populærmusikken. Det ble TV-programmer og mange plater. ”Hele menigheten synger” ble solgt i over 50 000 eksemplarer og ”Han er min sang og min glede” ble – i følge Dagbladet – den mest spilte sangen på Ønskekonserten i 1978.

Rune er også opphavsmannen til begrepet, ”Barnegospel”, som i dag utgjør et viktig innslag i kirkens barnearbeid. Han ga ut plate og bok med denne tittelen, men da TV-programmet om ”Barnegospel” skulle gå på luften, ble det stoppet fordi det var for forkynnende. Arbeidsmetoden kunne imidlertid ingen stoppe og i dag er det hundrevis av barnegospel-kor i Norge. Omtrent på samme tid nektet ”Ni-timen” å spille ”Han er min sang og min glede”. Igjen ble det for sterkt med et kristent budskap – på norsk. Ja, for det var det norske språket som ble argumentet. Mahalia Jackson ble nemlig ikke sensurert. For hun sang på engelsk!

Tenksom RuneI 1984 ga Rune ut ”Flammen”, ”den viktigste platen jeg har spilt inn”, i følge ham selv. Ved siden av å lansere sanger som ”Bryllaupssong”, ”Marianella” og ”Gamle venner” ble ”Flammen” også innledningen til et langt samarbeid med Strømmestiftelsen, noe som igjen resulterte i at artister som Sissel Kyrkjebø, Oslo Gospel Choir og Tor Endresen engasjerte seg i kampen for ”å utrydde fattigdom”, som var Strømmestiftelsens mål.

I 1989 inngikk Rune et musikalsk samarbeid med Tor Endresen som har vart til denne dag. Det begynte med TV-programmet ”Lollipop”, og fortsatte med Momarked-showet ”Cafè le swing” og ”Casablanca”. Siden har det blitt en rekke andre TV-programmer og sceneshow.  For tiden er de aktuelle med forestillingen, ”Absolutt Oss”, en cabaret om å være 16 år ”uansett alder”. (Se menylink)

Anita Skorgan, Tor Endresen, Marian Aas Hansen, Jon Willy Rydningen, Olav TorgetRune har gitt to bøker, ”Steg for steg” på Gyldendal og ”Troende til alt” på Lunde Forlag.

De siste årene har Rune hatt stor suksess med sitt foredrag/kurs: ”DU er budskapet” om verbal og nonverbalkommunikasjon. (Se Foredrag).

I år er det tiende gangen Rune drar på juleturne med «Stille natt, hellige natt». Med seg i år har han Anita Skorgan, Tor Endresen og Marian Aas Hansen. Musikere er: Jon Willy Rydningen, pianist og arrangør, og Olav Torget på gitar og vokal.

runelarsen